Doa Ketika Memulakan Kerja

Doa Ketika Memulakan Kerja. Mulakan sesuatu kerja itu dengan bismillah dan diiringi dengan doa. Walau sekadar satu doa pendek, ia mencukupi untuk mengingatkan diri kita bahawa segala sesuatu mestilah kena dengan izin Allah. Jika berhasil, Allah izinkan. Jika tak berjaya, Allah tangguhkan dulu. Mungkin nak digantikan dengan yang lebih baik dan lebih besar. Dan berdoa semua, tawakkal je akhirnya. Bersangka baik dengan segala yang diberikan kemudiannya. 

Walau susah, jomlah kita mulakan sekarang. Kerana, dengan ingat Allah bila nak buat sesuatu, pasti Allah akan sediakan ganjaran yang hebat.
#Penafian:❤:
Gambar, artikel ataupun video yang ada di dalam blog ini ada sesetengahnya yang diambil dari pelbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya di Contact Me. Artikel dan catatan adalah ulasan serta pendapat peribadi saya berdasarkan persekitaran, pengalaman dan pengetahuan. Kesilapan (jika ada) adalah khilaf saya dan mohon dimaafkan.

Doa Ketika Memulakan Kerja

Bismillah..

Mari amalkan doa memulakan kerja, semoga dengannya kerja yang akan kita lakukan diberkati dan direzekikan dengan kejayaan melimpah ruah.

Doa Ketika Memulakan Kerja

Doa dalam rumi:

Allahumma inni asaluka minkhair
Haazal'amali wakhairi maafiihi
Wa'uzubika minsyarri haazal 'amali wasyarri maafiihi
Innaka 'alaa kulli syai'inqadiir

Maksudnya:

Ya Allah, Aku memohon padaMu kebaikan pekerjaan ini dan segala kebaikan yang ada di dalamnya, dan aku berlindung padaMu daripada keburukan pekerjaan ini dan segala keburukan yang ada di dalamnya. Sesunģguhnya di atas segala sesuatu itu engkaulah yang Maha Berkuasa menentukannya.

Semoga perkongsian ini memberikan manfaat yang besar buat kita semua. 

Post a Comment

Previous Post Next Post
"

Connect With us

"
close