Cara Dan Panduan Takbir Hari Raya

Cara Dan Panduan Takbir Hari Raya. Tak kira aidilfitri atau aidiladha. Takbirnya sama saja. Panduan takbir hari raya aidilfitri/ aidiladha buat anda semua. Boleh buat berseorangan atau berjemaah.
Cara Dan Panduan Takbir Hari Raya Aidilfitri. Salam aidilfitri/ aidiladha kepada semua umat islam di seluruh dunia amnya dan kepada seluruh umat islam di Malaysia khasnya. Tahun ini 2021 adalah perayaan aidilfitri/ aidiladha yang berlainan dari norma kebiasaan kita beraya. Tiada perjumpaan dan berkumpul beramai-ramai, kena jaga jarak dan sentiasa menjaga kebersihan diri terutamanya tangan anda. Jangan lupa juga pakai penutup mulut dan hidung (mask) kerana negara masih belum bebas dari pandemik covid-19. Insya Allah, semuanya akan kembali seperti sediakala. Aamiin..

Panduan Cara Takbir Hari Raya 


Jom ikuti panduan takbir hari raya aidilfitri/ aidiladha buat anda semua. Boleh buat berseorangan atau berjemaah.

Sila klik gambar untuk imej yang jelas.

Gambar panduan takbir hari raya

Takbir hari raya boleh mulai dialunkan selepas Maghrib hari terakhir ramadhan, hingga sebelum solat sunat aidilfitri/ hari raya.

Semoga panduan cara takbir raya ini memberi manfaat kepada kita semua. Kalau tak dapat berjemaah bersama-sama keluarga atau di masjid, buat sendiri pun boleh. Mudah saja.

Semoga kita semua dalam pelukan kasih sayang dan rahmat Illahi.

Post a Comment

Previous Post Next Post
"

Connect With us

"
close